onsdag, juli 23, 2008

veckans Ernst (vilket forum för ljus!)

Att klä en korg med tyg utan att sy ett enda stygn
Tag ett stycket mycket oordnat garnförråd


tre säkerhetsnålar



mammas stora gamla oanvända korg och lite tyg som faktiskt bara råkade vara exakt rätt storlek på.



Ta tyget och säkerhetsnålarna och (här kommer nu det svåra, giv akt) nåla ihop tyget på lagom ställen. Pula sedan ned tyget i korgen och vik det lite fint över kanten och lite snyggt i botten. Voilá! En ful och stickig korg har nu blivit en ljuflig garnförvaring!



Ägna resten av förmiddagen åt att sortera ned det osorterade garnet i korgen, och eftermiddagen åt att under romantiska suckar betrakta mästerverket. Jag är lite stolt, eller ja okej då, mycket stolt... Och nu får alla pågående stickningar ta plats i den lilla korgen. Känn på den Ernst! Jag anar en stor karriär inom heminredning för mig.

tisdag, juli 22, 2008

tisdagsdekadens

portvin
mörk choklad.

lördag, juli 19, 2008

styggelser i rosa och spets

Nu har veckans överdos av kitchighet intagits. I stora klunkar. Undertecknad vikarierar alltså sommartid som kyrkvaktmästare i en mycket populär vigselkyrka, vilket innebär ungefär fyra vigslar varje lördag. Fyra brudpar. Fyra oooändliga möjligheter till jag-har-blivit-så-inspirerad-av-amerikanska-bröllopsfilmer-kitch. Jag känner ett obetvingligt behov av att dela med mig av mina åsikter i frågan, så här kommer nu;


fröken c's helt subjektiva lista över styggelser under en vigsel:

1. brudöverlämning, i alla dess former. Den väntande mannen får ensam stå längst fram och vänta på sin nya ägodel medan hon eskorteras in av sin ägare, oj, jag menar förstås far. För det är ju det brudöverlämning står för, om någon undrar.

2. barn som bär ringar fastsydda på en liten satinkudde med spets på. Inget mer behöver sägas här. Eller jo: kuddslagsmål. Ringar som är så väl fastknutna att de behöver klippas loss.

3. att under in-/uttåget i kyrkan lämna en ros till respektive brudens och brudgummens föräldrar. Tack för din son/dotter, hoppas att det här är betalning nog.

4. Rosenblad i gången. Why? Efteråt: rosenbladsmos.

5. TVteam från TV4 som ska filma vigseln. Nej, fel, som ska redigera vigseln och göra den till en snygg produktion. Komplett med in-under-näsan-intervjuer med släkt och vänner. "-nej, vänta vänta, ta om det där, jag missade att filma, ja, det där blir snyggt!" "-hur känns det nu, är ni glada?"

6. Allt som innehåller mer än hundra saker som glittrar.


Oj, nu känner jag mig renad. Tack och bock.

tisdag, juli 15, 2008

lite fånigt glad

Det finns dåliga souvenirer. Eiffeltorn i silverplast, mockasiner i låtsasskinn, muggar med tunnelbanesystem på, små djur i skinn som ingen riktigt vet varför de är souvenirer för just den här platsen, well, you get the picture. Du har säkert någon sådan hemma också, skämmigt placerad bakom prydnadskatterna i porslin.

Sen finns det bra souvenirer, saker från någon som känner en. När mor och far trillade in hemma igen efter två veckor i det stora britannien så föll det i mitt knä ut tre små mjuka, mörkbruna nystan. Och det är inte vilka nystan som helst med vilken ull som helst i, det är ull från vikingafår! Alltså får som togs till england av vikingarna. Det ni, det får mig att le lite så där fånigt och nördigt lyckligt...

fredag, juli 11, 2008

tid


finns det för lite av ibland.




saker att grubbla över
finns det för mycket av rätt ofta.


Och känslor som gör lite som de vill.

onsdag, juli 09, 2008

eu tento aprender o português*

Idag anlände ett litet paket, av det slaget som förpliktigar. Min lärobok och ett lexikon i portugisiska. Läroboken ser betryggande genomtråkig ut. Då kan en veta att den är bra. De flashiga lär-dig-själv-med-vår-fina-CD-med-helt-lösryckta-fraser-om-att-beställa-fatöl(sic!)-böckerna ger inte så mycket substans helt enkelt. Men en fotokopierad bok med skrivmaskinstypsnitt från 1990 och en hunkig bild på den pensionerade fil lic som satt ihop den, det är mumma för en blivande brasilianska. Nu ska det bli ordning på det portugisiska torpet. Det är jag och konjunktiven mot världen.

Tog förresten upp thermal igen för ett par dagar sedan. Stickning på sommaren är inte riktigt min grej, tyvärr eftersom det ju är nu det egentligen finns tid (ähum, mellan heltidsarbete, portugisiskastudier och allmänt reseplanerande)! Men några varv här och där blir det, och en ärm äro påbörjad.


*jag försöker lära mig portugisiska ska det stå. Eventuellt har det blivit fel och står något helt annat.