torsdag, juli 08, 2010

jobbresa


På lördag åker jag till Tyskland och blir borta i nästan tre veckor, courtesy of mitt jobb. I väskan packas kamera, alldeles för mycket jobbrelaterade papper, en pocketbok, och så förstås någon form av stickning. Jag har en känsla av att den kan komma väl till pass under en del av resan. Det är förstås inte helt lätt att välja stickningen som ska ha den äran att få följa med, den ska vara liten, lättsam, inte kräva mönsterläsning... Jag tror att det blir något muddigt och kanske freestajlande sockigt, men definitivt randigt.

Om någon har tips på en trevlig garnaffär eller annat att titta på i Dresden eller Stuttgart så är det bara att tipsa! Bloggen blir nog lite tom fram tills i augusti då jag återväner och med glada tjut och solbrända armar intar min semester. Men er går det ju ingen nöd på, sommaren kallar, korna råmar och nätterna är vackra. Lev väl!

onsdag, juli 07, 2010

kung av kartong


På loppisbordet, så fullt av kitsch, dammigt glas, pynt och prylar av alla genrer fastnade min blick på en liten fläckig metallkrona. Kanske var det den rojalistiska yran som jag tillslut gett efter för, kanske någon prinsessdröm från mitt treåriga jag, men jag betalade guldpengen den kostade och tog hem den. Och med en hel del putsmedel och gnuggande började den ändra färg och glänsa i kvällsljuset. Så jag är lite barnsligt förtjust i min söta blänkande värmeljushållare, som dessutom är alldeles lagom stor som krona till en av familjens mjuka prinsar.

tisdag, juli 06, 2010

självövervinning gånger två


Ett gammalt kort på en tröja som nu bara har ärmarna kvar. Kanske blev den lite lång i kroppen, men då går det ju fint att repa upp en bit. Jag tycks i alla fall ha kommit över min avoga inställning till tröjstickning, och att det skulle ta så väldigt lång tid... Hemma hos föräldrarna repade jag osentimentalt upp en gammal tröja, den första jag stickade men som aldrig använts. Garnet ska få återfödas som den där enkla, kortärmade svarta koftan som jag aldrig kommit mig för att göra tidigare. Jag spanar mönster och hittar många bra ideer, men ingen som är just det jag letar efter, kanske för att jag egentligen inte vet vad jag vill ha ännu. Mönstertips mottages gärna!

söndag, juli 04, 2010

lärdom


Parkeringsvakter/lapplisor har väldigt sena arbetstider. Synd.

lördag, juli 03, 2010

en kopp ljus


Jag har velat göra ljus i koppar ganska länge, och för någon vecka sedan hittade jag de söta snirkliga koppar som jag letat genom så många olika loppisar efter. Ur pysselskåpet hemma hos föräldrarna plockades fram ett gammalt paket ljusmassa, minne från någon jul med stora ambitioner. Jag smälte smulorna, såg det vita bli lika genomskinligt som vatten, hällde upp i kopparna. Väntade. Lite lavendel i en av dem. Och nog blev de alldeles så söta som jag hade tänkt mig, där de står på balkongduken från samma loppis.

torsdag, juli 01, 2010

ringla dig runt min hals



Garn: Kampes, tvåtrådig ull
Stickor: nr 3
Mönster:
Sev[en]circle
Utlåtande: Gillar't!