tisdag, augusti 31, 2010

tröjan

Före sommaren stickade jag klart min vita tröja med grönt ok. Den har smitit undan blogg och kamera länge, men nu tycks den blygt knalla in här.

Tröjan började med en tur till konsum i våras. På väg ut från affären såg jag en gammal dam med så fina stickade vantar, gråblå med ett enkelt "+"-mönster i vitt. Jag tänkte att sådana skulle jag sticka. En annan dag köpte jag fina tvåtvådiga ullgarner från hemslöjden, och jag tyckte så särskilt mycket om det gröna som var så där intensivt men ändå lugnt och varmt grönt. Ytterligare en annan dag visste jag plötsligt att jag ville sticka en tröja med mönstrat ok. På något sätt träffade tröjidén och vantidén varandra, tycke uppstod och en ny liten idé kom till. Och tröjan som blev resultatet, ja, den gillar jag skarpt.


Garn: Tvåtrådig ull på härva, Hemslöjden omärkt och Kampes
Stickor: nr 3
Mönster: Eget

måndag, augusti 30, 2010

korta minnen

En gång var jag i Tyskland. Det var människor från mer än 40 länder samlade tillsammans, språkförbistring och gapskratt. Det var fontänbad istället för sightseeing, och sena kvällar med öl och fuldans.

söndag, augusti 29, 2010

spunnen mosaik


En dag ska jag lära mig spinna, med den fantastiska ull och vackra slända som ligger i min stickkorg och väntar på mig. Innan dessa första trassliga försök kommer på bild så vill jag visa några andra hantverkares (varav ett helgon) spinnande, förevigat i en underbar mosaik.
Wartburg, Tyskland.

torsdag, augusti 26, 2010

snart tillbaka


Jag är på väg tillbaka till både blogg och hantverk. Men det tar en stund. Så länge njuter jag av färger, av mönster, av stilkrockar och allt annat som är vackert.

tisdag, augusti 10, 2010

just nu


- myser och ler jag åt att urkult var lika vackert som alltid
- njuter jag av att för första gången ha betald ledighet
- köper jag tokröd lampskärm och fina kökshanddukar på loppis
- har jag näsan i böcker och kroppen i fåtöljen mest hela tiden
- andas jag norrland, lyssnar på regn och nya musikbekantskaper
- börjar jag sakta, sakta tänka på hantverk igen

tisdag, augusti 03, 2010

liv


Det är så mycket liv ivägen för bloggande, internet, hantverkande. Så jag kastar mig i famnen på livet och sensommaren, på festival, vänner och ledighet.
Vi ses, senare.