fredag, mars 30, 2012

fredag!



Det är fredag! Håret är knasigt och otvättat, men det bjuder jag på. Det luktar jord och fågelsång, jag har cyklat hela veckan och blir lite fnittrig i själen över att våren är på gång. Jag har köpt jord och i helgen ska jag stoppa fingrarna i den och förså alla förhoppningar för trädgårdslandet. Önskar er en riktigt fin helg!

onsdag, mars 28, 2012

something old something new



Ett nytt projekt av gammalt garn och ett gammalt projekt (well allt är relativt) som väntar på att fotas. Just nu är enkel slätstickning runtruntrunt och att se garnet sakta användas upp helt rätt.

tisdag, mars 27, 2012

senare


Fjorton timmar försenad och med ett svart bälte i köande senare står jag äntligen med fötterna på hemmajord. Ute har vintern tagit slut men våren inte riktigt börjat, och jag kurar ihop mig och jobbar hemifrån en dag. Det har varit en helt underbar och behövd ledighet, jag har sovit, läst, löst korsord och tänkt. Massor. Plötsligt har jag en plan för framtiden och det kittlar lite när jag tänker på att något nytt ska börja. Inte detta året, men tiden går snabbt när man har roligt och snart är det sommar. Och innan dess ska jag sticka fingrarna i jorden, cykla på grusiga vägar och se naturen återuppstå.

tisdag, mars 20, 2012

enkelhet

Är inne på semestervecka nummer 2 och har det så skönt att jag inte alls vill tillbaka. Måndagar är så mycket bättre dagar när de inte skiljer sig från, ja, alla andra lediga dagar... Känner mig lika djup som katten på bilden, ledigheten tillåter liksom att allt komplicerat skalas bort. Eller det mesta av det. Jag får tid att tänka på framtiden istället, vad jag vill ska hända den dag jag går vidare från jobbet jag har nu. Och det känns rätt spännande.

torsdag, mars 15, 2012

med blommor och med blader

Okej, det måste bli ett inlägg till medan jag är borta.

Jag fyller år idag!
Grattis till mig.
Jag önskar mig ett får i rolig tröja.

Bild av Jacques Maes

lördag, mars 10, 2012

litet och långsamt



Nu är jag förhoppningsvis i någon sorts ledighetsrus lång hemifrån. Jag kan i och för sig inte garantera det eftersom jag skriver det här inlägget ett par dar innan semestern kickar in, och sen kommer det som en liten tidsinställd present och kliver in på bloggen. Men det hoppas jag verkligen att jag är.

Med på semestern plockar jag något litet och långsamt. Nåt som jag kan ta fram och pyssla med då och då mellan böcker och sömn, nåt som tar liten plats, är enkelt att ta med, men tar lång tid att göra. Nålbindning känns som rätt svar enligt de kriterierna. Jag fortsätter på vårvinterns roströda tema, och riktigt varma vantar ska det bli så småningom.

Uppenbarligen kunde jag inte hålla mig från att skriva ett par inlägg till efter mitt "hejdå vi ses i slutet av mars-inlägg", men nu är det banne mig semester och lathet i dess renaste och vackraste form som gäller. Ha det gott, ses om ett par veckor!

onsdag, mars 07, 2012

hej Johanna, jag hoppas vi ska bli vänner



Vissa bekantskaper sker snabbt.

Jag fick ett meddelande på Ravelry från en gammal bekant som sett att det i en grupp för spinningintresserade fanns en tjej som ville ge bort sin gamla spinnrock, och rocken fanns i Uppsala. Jag finns också i Uppsala. Jag skrev till henne och nästa dag körde jag dit i lånebil och hämtade en gammal fin spinnrock. Galet, jag som aldrig spunnit på annat än slända. Men hon ville ju ge bort den gratis och så snabbt som möjligt, vad skulle jag ha gjort..?

Jag hoppas att vi ska bli vänner, Johanna och jag.
Även om jag är lite rädd för henne.

söndag, mars 04, 2012

släpp mig lös, det är vår!



Livsandarna vaknar och naturen börjar sjunga. Vill bosätta mig ute, vara på vandring hela dagarna och sova i en trädkoja. Inte göra något annat än lyssna utåt på fåglarna och inåt på allt som inte hinns tänkas i vanliga fall. Blunda och tänka på saker som växer i jorden.

Snart snart så ska jag få semester! Två veckor av att inte göra något jag måste utan bara sådant som jag vill. Och jag tror att det kommer vara mycket av att sova, läsa och andas. Jag tror inte att det blir något bloggat under ledigheten, jag ska ta ledigt från kameran också. Men kanske smyger jag istället runt på era bloggar, samlar kraft och inspiration. Och så ses vi i slutet av mars!