tisdag, oktober 20, 2009

mormors egen bh

För det mesta gör jag ganska enkla grejer med mitt stickande och virkande, typ mössor, vantar, sockar, nån enstaka kofta. Särskilt nu på slutet har det blivit måttligt häftiga grejer av typen benvärmare och bebismössor. Så där så att det nästan blir tråkvarning på bloggen. Men så rasslar det plötsligt till och in trillar något som i alla fall jag inte sett tidigare. Typ denna kreation i mormorsrutor.


Jag vet inte om den bara är riktigt riktigt konstig och enbart bör användas på 70-talsmaskerader och den dag jag en gång får barn och ska amma, eller om den är riktigt rolig och får användas närsomhelst. Den är i alla fall farligt skön att ha på sig... jag tror att jag börjar tycka om den.

Garn: felköpt senapsgult karisma (ull som är superwashbehandlat), typ kanske 4 nystan
Virknål: 7 står det på den, men den är bara lite större än 4½:an jag har
Mönster: eh, inget. Jag har virkat en massa massa mormorsrutor, och några "halva" mormorsrutor också, och bara sytt ihop dem efter snille och smak (...), och sedan virkat en vit kant med två rader fasta maskor runt alla öppningar
Utlåtande: Den är jättekonstig. Fast rolig, och fin. Fast konstig. Fast fin..

Med på bilderna är också min senaste virkade mössa, i det sista gula garnet. Den är virkad i bakre maskbågen och med vita ränder som är virkade med fasta maskor. Runt runt. Och sedan har jag bara minskat på känn. Samma garn och nål som till mormorsvästen.
Jag gillar verkligen den här stilen på mössor, och älskar randningen både i struktur och färg. En glad höstmössa!

12 kommentarer:

duBedåre sa...

Den der var RÅKUL, frøken C!! Den gjorde jo et antrekk med en enkel svart genser til noe helt spesielt! Ta den på, gå ut, og vent på glade blikk og kommentarer! Hadde jeg sett deg på en cafe med den der, hadde jeg kommet bort til deg og kommentert den, garantert!

Og ja, du har et poeng, må jo være en fantastisk måte å isolere fabrikken for en ammende mor! (o:

miastick sa...

Den är ju skitsnygg! En sån skulle jag gärna virka till mig själv om jag hade tålamod. Perfekt för en ammande moder dessutom, vilket jag inte är längre. Men hade jag varit det hade jag absolut gjort en, eftersom jag gick med garnnystan i bh:n jämt när det begav sig. Sant.

Holgis sa...

Tycker den är riktigt söt, ser ut som en liten bolero. Ut och visa upp, absolut inte något att stuva undan bland maskeradkläder. =)

Ulrika sa...

Inte konstig, bara fin!
Du passar jättebra i både modellen och färgen. Kul idé!

Storasyster sa...

Haha, underbar! Fin, mysig, kul, lite konstig. Kanske krävs det lite mod att ta den på men det vet jag ju att du har. Go for it!!

riotyarn sa...

Finfin! Jag ammar och letar inspiration till en liten värmare och den här är verkligen urtjusig.

silveropulver sa...

Den är ju superfin! Kör på!

MVH sa...

well, what can aj sej?? Ingen mer mjölkstockning där inte!!! =)

Ida sa...

Den var ju jättefin och inte speciellt konstig alls, tycker jag (med reservation för att jag möjligen är konstig också). :)

Mya sa...

Röstar för att den får användas närsomhelst, tror att den behöver komma ut oftare än det finns 70-tals maskerader (nu kanske iof sig din nya hemstad är full av 70-tals maskerader, vad vet jag?)

Mamma P sa...

Så fint!

fröken c sa...

haha, tack för all peppning! jag tror inte att jag kommer kunna avhålla mig från att använda den offentligt, den är så himla skööön.. och nån schysst kompo mellan rolig och lite småtuff. så ser ni denna kreation gå förbi är det bara att heja -då är det jag som är ute och går.